További infó a képre kattintva!



Bezár
croppedimg_1998695071.jpeg


Mi a titka a jó hőszigetelésnek?


HŐSZIGETELÉSI TANÁCSOK:

Az épületünk hőszigetelésénél, mindig a hőszigetelési értékeiben azonos határoló szerkezetek kialakítására törekedjünk!

Nyilvánvaló hibát követünk el, ha úgy kezdünk hozzá a külső falak hőszigeteléséhez, hogy figyelmen kívül hagyjuk az évtizedekkel ezelőtt beépített ablakok, vagy éppen a padlásfödém rétegrendjét és állapotát. Ezért később súlyos árat fizethetünk...

A hőszigetelési beruházás megkezdése előtt nem nélkülözhető a teljes épületszerkezet vizsgálata, hiszen a külső falakon kívül a a padlószerkezet, nyílászárók, és a tetőszerkezet rétegrendjei éppúgy felelősek az épület hőveszteségeiért. Hogy pontosan milyen arányban, arra az energetikai tanúsítvány számításai tudnak választ adni.
Egy átlagos családi ház esetében a homlokzati falak hőszigetelése kapcsán legtöbbször érdemes a tető, és a pincefödém szerkezetét is a hőszigetelési szempontok alapján megvizsgálni.

A hőszigetelő anyagok vásárlásakor sok időt töltünk a telefon mellett vagy az interneten annak érdekében, hogy a legkedvezőbb árú termékeket forgalmazókat megtaláljuk. Érdemes azonban odafigyelni az egyes termékek minőségére és hőszigetelési (páraátbocsátási) értékeire.

A hőszigetelés vastagsága:

A külső falaknál maradva azt mondhatjuk, hogy évekig általános volt az 5 cm vastag polisztirol táblák használata. Mára ez szerencsére kezd megváltozni. Az energiaárak és a kivitelezés egyéb költségei miatt a vevők egyre nagyobb vastagságú szigeteléseket igyekszenek alkalmazni.
Az árakat és a jövőbeni épületenergetikai szabályokat látva véleményünk szerint minimálisan 10 cm hőszigetelő réteg esetén érdemes ilyen kivitelezésekbe kezdeni




A cégünk adatokat nem tárol, harmadik félnek személyes adatokat nem ad át,
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.